Welkom in de Online shop van Kliniek Sanders

Het verwijderen van tatoeages bij Kliniek Sanders

Een tatoeage is een versiering van het lichaam die onder de opperhuid aangebracht wordt met inkt. Dat tatoeages populair zijn blijkt wel uit het feit dat in 2017 bijna 1 op de 4 volwassenen een tatoeage heeft. Een groot deel van deze mensen krijgt vroeg of laat spijt van de aangebrachte tattoo versiering. Met de moderne apparatuur beschikt Kliniek Sanders over de beste en meeste veilige manier om zelfs donkere en gekleurde tatoeages op een verantwoorde wijze te verwijderen.

tatoeage-verwijderen-kliniek-sanders

Hoe worden tatoeages bij Kliniek Sanders verwijderd?

Misschien heeft u om een bepaalde reden spijt van uw tatoeage omdat deze niet meer bij uw levensstijl hoort of in een opwelling is geplaats. Dat de tekst of naam niet meer van toepassing is of niet meer zo mooi is als vroeger?  Ook kunnen wij de tatoeage willen lichter maken voor een cover-up.

De werking van de laserbehandeling in het kort

Bij tatoeage verwijdering wordt uw tatoeage behandeld met zeer snel opeenvolgende laserpulsen Het laserlicht van de laserpuls gaat door de bovenste huidlaag “epidermis” heen en bereikt op 1,5 tot 2 mm diepte de ingekapselde inkt van de tatoeage. Door de plotselinge energie afgifte wordt de inkt verpulverd in miniscule deeltjes. Deze deeltjes zijn nu klein genoeg om door het lichaam zelf te worden afgevoerd. Dit proces heeft tijd nodig vandaar dat er minimaal 7 weken tussen iedere behandeling in moet zitten.

Aantal behandelingen

In de meeste gevallen kunnen zwarte tatoeages worden verwijderd in 9 tot 14 behandelingen. Alleen bij bepaalde kleuren zijn meer behandelingen noodzakelijk.  Het soort en kleur inkt en de diepte van de tatoeage in de huid zijn belangrijke factoren bij het tatoeage verwijderen. Het aantal benodigde behandelingen is daarom vooraf niet precies aan te geven, immers geen twee tatoeages zijn hetzelfde en niet iedere huid reageert hetzelfde. Zwarte en donkerblauwe tatoeages verdwijnen in de praktijk het snelste. De kleuren groen en lichtblauw verdwijnen iets minder snel. en voor de kleuren geel en oranje kunnen helaas niet verwijderd worden omdat deze te veel op huidskleur lijken. Klik hier voor meer informatie.

Wat gaat een behandeling kosten?

Aan de hand van het formaat van uw tatoeage wordt er een prijs per behandeling afgesproken. Door middel van malletjes zullen we de prijs bepalen. Klik hier voor de prijslijst.

 

Nano- of picoseconde.

Tegenwoordig hoor je veel over pico-secondelasers. Door deze technologie, waarbij de puls in een pico-seconde wordt afgegeven in plaats van een nano-seconde, zouden tatoeages sneller en veiliger verwijderd kunnen worden. Zij claimen dat iemand met een picoseconde laser 2x zo snel van zijn tatoeage afkomt. Helaas na 2 jaar deze lasers in gebruik te hebben wordt deze claim niet waargemaakt. Er is slechts een besparing van een paar behandelingen terwijl de behandelprijzen bij picoseconde lasers in de regel wel 2 keer zo hoog zijn. Wij gebruiken de nano-seconde laser.

Menu