Welkom in de Online shop van Kliniek Sanders

Tatoeage verwijderen

met lasertechniek

Zo gaan we te werk…

Intake
[us_single_image image=”5080″ size=”tnail-1×1-small” img_link_target=”_self”]

Tatoeage verwijderen

Heeft u het gevoel dat een tatoeage helemaal niet meer bij u past? In dat geval zit een tatoeage u echt in de weg. Gelukkig is het tegenwoordig goed mogelijk om tatoeages op een veilige manier te verwijderen. Met onze geavanceerde laserbehandeling kunnen we bij Kliniek Sanders een tatoeage verwijderen zonder de huid te beschadigen. Alle behandelingen worden bovendien uitgevoerd door onze ervaren specialisten.

Tatoeage verwijderen met Q-Switched Nd:YAG laser

Bij Kliniek Sanders gebruiken we de beste apparatuur. De Q-Switched Nd:YAG laser is een zeer nieuwe laser die door The American Academy of Dermatology wordt gezien als dé beste laser voor het verwijderen van tatoeages. Het is een veilige en snelle manier voor het verwijderen van tattoos. De Q-Switched Nd:YAG laser zendt laserpulsen uit die minder dan een miljoenste seconde duren. De energie van deze energiepulsen dringt de huid binnen en vernietigt onder de huid de bolletjes inkt van de tatoeage.

Uiteraard is de Q-Switched Nd:YAG laser uitvoerig getest en draagt de laser het FDA-keurmerk.

Kan een tatoeage volledig worden verwijderd?

Hoewel de Q-Switched Nd:YAG laser een zeer geavanceerde laser is, blijkt het niet altijd mogelijk om een tatoeage voor 100% te verwijderen. Het resultaat is altijd afhankelijk van het type tatoeage en de kleur van de tatoeage. Ook het aantal benodigde behandelingen verschilt. Zo vraagt een kleurrijke tatoeage vaak om meer behandelingen. Uiteraard zullen wij van te voren uitgebreid en eerlijk de mogelijkheden met u doorspreken.

Tattoo verwijderen: onze behandeling

Het verwijderen van een tatoeage is niet pijnloos. Toch is een verdoving niet nodig: de pijnprikkels zijn meestal goed te verdragen. Veel mensen vergelijken te pijn met die van het laten zetten van de tatoeage. Anderen omschrijven het als het gevoel van een elastiekje dat tegen de huid wordt geschoten. Tijdens de behandeling kleurt de huid eerst wit. Na een half uur ziet u de tatoeage weer gewoon zitten.

Later wordt de huid rood en warm en kunnen er wat korstjes en blaasjes ontstaan. Pas na 10 tot 20 dagen is het resultaat van de laserbehandeling echt goed zichtbaar. Daarom plannen we altijd voldoende tijd tussen twee laserbehandelingen.

Specialist in tatoeages verwijderen met laser

Kliniek Sanders in Bussum is gespecialiseerd in het verwijderen van tatoeages met laser. Onze kliniek richt zich op medisch cosmetisch resultaat zonder ingrijpende operaties en werkt alleen met  veilige, effectieve behandelmethodes. Al onze medewerkers zijn ervaren en geschoold. U ontvangt een uitstekende behandeling met minimale risico’s: veiligheid, deskundigheid en hygiëne staan bij ons hoog in het vaandel.

Eerste behandeling

Eerste behandeling

De behandeling wordt uitgevoerd met de Q-Switched ND YAG laser en/of de ND Yag Ruby laser . De laser produceert een zeer smalle lichtbundel, waardoor er met grote precisie gewerkt kan worden.De laserimpuls verwarmt de inktbolletjes van de tatoeage, zodat deze in kleine deeltjes uiteen vallen. Het lymfesysteem zorgt ervoor dat het via de natuurlijke manier het lichaam kan verlaten.

De opperhuid blijft intact

One behandeling is niet agressief voor de opperhuid. De opperhuid blijft dus intact. De behandeling is niet geheel pijnloos, daarom wordt de huid voor en tijdens de behandeling gekoeld met coldpacks. Na iedere behandeling krijgt u een verzorgende en verkoelende crème mee naar huis om de huid te verzorgen.

Behandelingsperiode

De behandelingsperiode

Om een donkere tatoeage te verwijderen zijn er gemiddeld 6 tot 14 behandelingen nodig. Bij ingekleurde tatoeages zijn meer behandelingen nodig.

Bij een cover-up zijn slechts 4 à 6 behandelingen al voldoende. Tussen de behandelingen in zitten minimaal 7 weken. De reden hiervan is dat het lichaam de tijd moet krijgen om de losgeraakte inktdeeltjes af te voeren. Op deze manier behalen we een optimaal resultaat.

Tijdens de behandelperiode houdt u contact met Kliniek Sanders. Heeft u vragen? Via onze unieke Whatsapp service staat u rechtstreeks in contact met uw behandelaar. App uw vraag of een foto van de behandelde tatoeage en wij hebben direct een antwoord voor u.

[us_single_image image=”5265″ size=”tnail-1×1-small” img_link_target=”_self”]
Na de behandeling
[us_single_image image=”5090″ size=”tnail-1×1-small” link=”||” img_link_target=”_self”]

Na de behandeling

Direct na de behandeling zal er op de tatoeage een witte waas te zien zijn, dit wordt ‘lasersnow’ genoemd. Dit is een normale reactie van de huid. De witte waas zal na een korte tijd wegtrekken. Ook zal er een lichte zwelling op de tatoeage te zien zijn met wat roodheid er om heen. De huid wordt gekoeld met een coldpack, dit haalt de zwelling en het branderige gevoel weg. Ook zal er een verkoelende en verzorgende crème aangebracht worden, zodat u zo min mogelijk last heeft van de behandeling en de huid wordt afgedekt met een gaasje. De crème krijgt u mee naar huis voor de eerste paar dagen na de behandeling.

Tips

Op de dag van de behandeling en de dagen daarna kunt u het beste extra water drinken, zodat het lichaam de afvalstoffen goed kan afvoeren.

Tot twee weken na de behandeling is zonnebank en zonnebaden niet aan te raden, tenzij u de behandelde plek goed afdekt. Na deze twee weken kunt u de tatoeage insmeren met een hoge ‘sunblock’ (minmaal factor 30). Ook mag er tot twee weken na behandeling geen sauna bezocht worden.

Menu