Tatoeage verwijderen

Kliniek Sanders is dé specialist

Zo gaan we te werk…

Intake
intake

Gratis Intake

We beginnen altijd met een gratis eerste gesprek.

Eerlijke informatie en gedegen voorlichting is de basis voor een geslaagde tatoeageverwijdering. Tijdens het eerste bezoek maakt u kennis met ons. In het gesprek worden de mogelijkheden aangegeven en in onderling overleg wordt uw individuele behandelplan opgesteld. Er wordt gekeken hoe de tatoeage is gezet, hoe oud de tatoeage is (moet minimaal 6 maanden oud zijn) en naar huidtype evenals de kleuren van de tatoeage. Zwart, donker blauw en rood zijn kleuren die goed te verwijderen zijn. Licht bruin en geel blijven zichtbaar, omdat deze kleuren op de eigen huidskleur lijken.

Een tatoeage kan ook gedeeltelijk weggehaald worden om daaroverheen weer een cover-up te plaatsen. Ook het weghalen van een naam of een symbool kan een tatoeage weer acceptabel voor u maken.

Geen tatoeage is hetzelfde en iedere huid reageert anders. Vooraf kunnen we helaas nooit een garantie geven of de tatoeage geheel verwijderd kan worden, maar onze resultaten en beoordelingen van cliënten spreken voor zich.

Eerste behandeling

Eerste behandeling

De behandeling wordt uitgevoerd met de Q-Switched ND YAG laser en/of de ND Yag Ruby laser . De laser produceert een zeer smalle lichtbundel, waardoor er met grote precisie gewerkt kan worden.De laserimpuls verwarmt de inktbolletjes van de tatoeage, zodat deze in kleine deeltjes uiteen vallen. Het lymfesysteem zorgt ervoor dat het via de natuurlijke manier het lichaam kan verlaten.

De opperhuid blijft intact

One behandeling is niet agressief voor de opperhuid. De opperhuid blijft dus intact. De behandeling is niet geheel pijnloos, daarom wordt de huid voor en tijdens de behandeling gekoeld met coldpacks. Na iedere behandeling krijgt u een verzorgende en verkoelende crème mee naar huis om de huid te verzorgen.

Behandelingsperiode

De behandelingsperiode

Om een donkere tatoeage te verwijderen zijn er gemiddeld 6 tot 14 behandelingen nodig. Bij ingekleurde tatoeages zijn meer behandelingen nodig.

Bij een cover-up zijn slechts 4 à 6 behandelingen al voldoende. Tussen de behandelingen in zitten minimaal 7 weken. De reden hiervan is dat het lichaam de tijd moet krijgen om de losgeraakte inktdeeltjes af te voeren. Op deze manier behalen we een optimaal resultaat.

Tijdens de behandelperiode houdt u contact met Kliniek Sanders. Heeft u vragen? Via onze unieke Whatsapp service staat u rechtstreeks in contact met uw behandelaar. App uw vraag of een foto van de behandelde tatoeage en wij hebben direct een antwoord voor u.

tatoeage verwijderen
Na de behandeling
behandelplan tatoeages

Na de behandeling

Direct na de behandeling zal er op de tatoeage een witte waas te zien zijn, dit wordt ‘lasersnow’ genoemd. Dit is een normale reactie van de huid. De witte waas zal na een korte tijd wegtrekken. Ook zal er een lichte zwelling op de tatoeage te zien zijn met wat roodheid er om heen. De huid wordt gekoeld met een coldpack, dit haalt de zwelling en het branderige gevoel weg. Ook zal er een verkoelende en verzorgende crème aangebracht worden, zodat u zo min mogelijk last heeft van de behandeling en de huid wordt afgedekt met een gaasje. De crème krijgt u mee naar huis voor de eerste paar dagen na de behandeling.

Tips

Op de dag van de behandeling en de dagen daarna kunt u het beste extra water drinken, zodat het lichaam de afvalstoffen goed kan afvoeren.

Tot twee weken na de behandeling is zonnebank en zonnebaden niet aan te raden, tenzij u de behandelde plek goed afdekt. Na deze twee weken kunt u de tatoeage insmeren met een hoge ‘sunblock’ (minmaal factor 30). Ook mag er tot twee weken na behandeling geen sauna bezocht worden.

Menu