Kliniek Sanders
Tatoeage verwijderen?
Dit hangt van een aantal factoren af, zoals kleurgebruik, wijze van tatoeëren, inktsoort, reactie van de huid. Doorgaans zijn er 6 tot 14 behandelingen nodig. Wanneer de tatoeage dik is ingekleurd zullen er meer behandelingen nodig zijn.
Het is niet geheel pijnloos maar zeker te doen. Het is tevergelijken met het zetten van een tatoeage. Voor de behandeling wordt de tatoeage met een coldpack gekoeld, waardoor de laserpuls minder voelbaar is. Het pijnlijke gevoel wordt minder naarmate de tatoeage vervaagt. Indien de tatoeage op een gevoelige plek zit adviseren wij om een uur voor de behandeling twee tabletten Paracetamol in te nemen. Ook kan je bij de huisarts om Emla crème (verdovende crème) vragen dit is alleen via recept verkrijgbaar.
Ja, de tatoeage zal in de meeste gevallen volledig verdwijnen. Donkere kleuren en rood reageren het best op de behandeling, lichte kleuren hebben meer behandelingen nodig. Ook zit er verschil in diverse inktsoorten, de één vervaagt sneller dan de ander. In uitzonderlijke gevallen heeft de behandeling nauwelijks of geen resultaat. Dat zal met name het geval zijn als in de tatoeage synthetische stoffen of stoffen met niet-afbreekbare metaaldeeltjes in de inkt zitten. Dat kunnen we helaas pas na een aantal laserbehandeling zien.
Ja, tijdens de behandeling wordt de huid aan een grote hoeveelheid licht blootgesteld. Daarom mag er 2 weken na de behandeling niet mee in de zon of onder de zonnebank. Na deze twee weken is het belangrijk om een ‘sunblock’ (minimaal factor 30) te gebruiken. Wanneer de behandelde plek te veel aan UV-straling wordt blootgesteld is er kans op onder pigmenttatie (lichte plekken).
Wij raden aan om dan Nestosyl crème (bij drogist verkrijgbaar) te gebruiken en er de plek mee in te smeren. Dit verlicht de jeuk. Het is heel belangrijk om niet te krabben. Ook naspoelen met lauw water na het douche wil helpen.
Tot paar dagen na de behandeling kan er lichte roodheid van de huid op treden en voelt de huid droog aan. Dan kan de crème die je van ons heb meegekregen langer gesmeerd worden.
Het beste is om de blaasjes dicht te laten en in laten drogen. Mocht het toch open gegaan zijn dan kan je het steriel afdekken met een gaasje. Het is belangrijk de huid niet te beschadigen door bijvoorbeeld te krabben, de kans op infectie is dan groot en kan er littekenweefsel ontstaan.
Heeft u nog andere vragen? Neem dan contact met ons op per email of per telefoon: 035- 68 35 780.